Het is vandaag de Dag van Onnozele Kinderen. En daar hoort een feest bij, een feest dat ons herinnert aan de immanente onschuld van kinderen en aan onze plicht om hen lief te hebben, te beschermen en te begeleiden.

Het bericht vanmorgen op BBC TV liet vermoeden dat sommigen alvast aan het vieren waren. Het leest als volgt:

Sir Elton John and his partner have become parents to a son born to a surrogate mother in California.Zachary Jackson Levon Furnish-John was born on Christmas Day…. “Zachary is healthy and doing really well, and we are very proud and happy parents,” said the couple. “We are overwhelmed with happiness and joy at this very special moment,” the couple told the website in a statement.

Last year, the couple, who were married in 2005 after 12 years together, tried to adopt an orphan in Ukraine. However, Ukrainian officials said Sir Elton, 62, was too old and his civil partnership with Mr Furnish, 48, would not be recognised as a marriage by Kiev.

Blijkbaar openen een adellijke titel (!), hopen geld en mediatieke roem vele, zoniet alle deuren. Elton John is te oud om via adoptie vader te worden. Niet alleen wil hij per se vader worden, hij wil zelfs een Kerstekindje. Zo geschiedt, en zij zijn gelukkig, punt. Het kind? Mag ik aannemen dat dit ventje inmiddels uit California is overgevlogen naar waar de gelukkige ouders nu huis houden, zodat ze het aan hun borst kunnen drukken, de papfles geven en in slaap wiegen?

In de jaren zestig had de katholieke kerk veel macht en haar priesters zegden dat ze het goed voor hadden met al de kinderen. Hoewel iedereen wist dat “goed voor hebben” te vaak ontaardde in ontuchtige praktijken die de kinderen geen goed deden, was er geen noemenswaardig protest. De pastoor werd door iedereen ontzien. Vandaag hebben de media een ijzeren greep op informatieselctie en opiniemakerij en, in het algemeen, ligt hun ethiek ver buiten de zogenaamde “mainstream”. Kinderen (laten!?) verwekken bij draagmoeders in California, door een niet-gediplomeerde papa, hoort niet tot de algemene vlaamse moraal, ook niet tot de christelijke moraal. De terechte kruistocht tegen moderne vormen van kindermisbruik zal nog wat jaren op zich laten wachten. De geschiedenis herhaalt zich vast wel.