Ik hoor zopas dat er in Wallonië een gebrek aan bloed is. Is het geen fantastisch idee dat Vlaamse partijen hun leden (en anderen) zouden opreoepen om voor onze Waalse broeders bloed in te zamelen?? Voordelen:

1) De mensen in Wallonië zijn daarmee uit de nood geholpen.

2) Walen met Vlaams bloed gered, en Vlamingen die Walen hebben aldus hebben geholpen, zullen meer naar mekaar toe groeien (helemaal in de spirit van ‘s Konings’ Kerstboodschap).

3) (Hier wordt het wat speculatief, maar toch) Vlaams bloed in Waalse aderen zal misschien – in de ogen van Vlamingen – de Walen arbeidslustiger maken, of hun tenminste het gevoel geven dat ze daarmee arbeidslustiger geworden zijn (geloof doet wonderen)!

4) (Lange termijn en volgehouden inspanningen) Indien voordeel 3 waar is, zal de bloedtransfer straks de monetaire transfers vervangen … Wallonië kleurt dan rood, niet door de PS, maar door het vrijwillig laten vloeien van Vlaams bloed!!

Misschien toch iets voor Van De Lanotte om in zijn voorstel mee te nemen??

GrimMburger